top of page

José Cura a Emília Vášáryová: Spojenie špičkových umelcov na festivale Symfónia umenia

Symfónia umenia, Sonety lásky,

Bratislava sa chystá na večer, ktorý sľubuje nezabudnuteľný zážitok spájajúci hudbu, poéziu a dramatickú prózu. V sobotu, 7. septembra, o 19:00 ožije námestie pred Pradiarňou 1900 na Páričkovej ulici, keď sa na pódiu stretnú dve mimoriadne osobnosti svetového i slovenského umenia. Koncert "Sonety lásky" prinesie nielen hlas svetoznámeho argentínskeho tenora Josého Curu, ale aj neoceniteľný herecký talent legendárnej slovenskej herečky Emílie Vášáryovej.

 

Emília Vášáryová, stálica slovenského hereckého umenia, je jednou z najvýraznejších osobností slovenského divadla a filmu. Jej kariéra, ktorá trvá už viac ako šesť desaťročí, je plná ikonických rolí na divadelných doskách i filmovom plátne. Vášáryová je známa svojou schopnosťou vnášať do postáv hlbokú emocionalitu a autentickosť, čo ju zaradilo medzi najuznávanejšie herečky v celej strednej Európe. Jej talent a charizma sa stali synonymom umeleckej dokonalosti a inšpiráciou pre celé generácie umelcov.

 

Na koncerte "Sonety lásky" sa Vášáryová predstaví v úlohe Matildy Urrutiovej, ženy, ktorá inšpirovala Pabla Nerudu k napísaniu jeho slávnych "100 sonetov o láske". Jej hlboký a presvedčivý hlas prepojí poéziu s dramatickým prejavom, čím dodá hudobno-dramatickému dielu Josého Curu výnimočnú intenzitu. Diváci budú mať možnosť vidieť Vášáryovú v plnom umeleckom rozkvete, ako svojím prejavom oživí jednu z najväčších ľúbostných príbehov literatúry.

Symfónia umenia, Sonety lásky,

José Cura, známy nielen ako tenor, ale aj ako skladateľ, sa v tomto projekte zameria na hudobno-dramatické spracovanie Nerudových "100 sonetov o láske". Jeho sedem nočných sonetov bude prepojených s Matildinými replikami, čím vznikne harmonické spojenie hudby, poézie a hereckého umenia. Tento jedinečný večer prinesie divákom možnosť zažiť emocionálnu hĺbku a umeleckú dokonalosť naživo.


Symfónia umenia, Sonety lásky,

Druhá časť koncertu je venovaná hudbe, ktorá oslavuje Curovu rodnú Argentínu. Festivalový symfonický orchester, ktorý bude pod vedením dirigenta Maria de Rosea, prinesie divákom komplexný a vyvážený zvukový zážitok, prenášajúci ich do pulzujúcej atmosféry Južnej Ameriky. K tejto hudobnej palete sa pridá jedinečný zvuk gitary, ktorý naživo prinesie Barbora Kubíková. Jej precítené a virtuózne gitarové výkony dodajú druhému dielu večera autentický latinskoamerický nádych, obohacujúc koncert o ďalší hudobný rozmer. Tento zážitok bude pre všetkých prítomných výnimočným ponorením do argentínskej hudobnej kultúry, spojením orchestru a sólového gitarového vystúpenia.

 

Vstupenky sú už v predaji na predpredaj.sk.

 

Účinkujú:

José Cura

Emília Vášáryová

Barbora Kubíková, gitara

Mario de Rose, dirigent

Festivalový symfonický orchester

 

Výhodné vstupenky v predaji

K dispozícii sú špeciálne zľavy pre obyvateľov Ružinova (50 %), seniorov, ZŤP, študentov a učiteľov (25 %), a skupinové zľavy pri kúpe väčšieho množstva vstupeniek (25 %).


Vstupenky si môžete zakúpiť na predpredaj.sk.


Podrobný program a viac info na www.symfoniaumenia.sk.


 

Podujatie podporili

Organizátori: MČ Bratislava-Ružinov, CULTUS Ružinov

Spoluorganizátor: Divadlo pod kostolom

Generálny partner: Slovnaft

Hlavní partneri: YIT, Transpetrol, Alanata, Immocap, Nadácia CEF

Hlavný mediálny partner: Rádio Slovensko

Partneri: VOLVO T.O.P. AUTO Bratislava, Eurovea Tower, Hydrotour, MAK´s studio, Turuk & Art Collective, predpredaj.sk, Nadácia Kooperativa, Kooperativa - Vienna insurance group, Bratislava Tourist Board, Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR, Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, Maďarské kultúrne centrum Inštitút Liszta, National Cultural Fund of Hungary, Eurovea Tower, Ovocné Sady Trnávka, Pradiareň 1900, Nový Ružinov

Mediálni partneri: Moja kultúra, TA3, Zoznam.sk, Opera Slovakia, Radio SiTy, CITYLIFE.SK, Ružinovské ECHO, TVR



Kommentarer


bottom of page